Veel gestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken? Hoe snel kan ik terecht voor een eerste afspraak? Wordt dieetadvies vergoed door de zorgverzekeraar? ...

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken?

Diëtisten zijn direct toegankelijk. U kunt altijd een afspraak maken, ook zonder verwijzing. Dit heeft geen invloed op hoeveel er vergoed wordt. Of u wel of niet verwezen bent door een arts is wel noodzakelijk om door te geven voor de eerste afspraak. 

Wie kunnen er terecht?

Kinderen van 0-18 jaar kunnen terecht voor dieetadvies. Daarnaast ook aanstaande ouders met een kinderwens, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven met vragen over voeding. Meer informatie.

Hoe snel kan ik terecht voor een eerste afspraak?

Voor vragen die niet lang kunnen wachten is er altijd binnen een week ruimte om een consult te plannen (vakantie perioden uitgesloten). De plekken die nog open staan zijn wel vaak onder schooltijd, en mogelijk niet op de locatie van uw voorkeur. Het is wel mogelijk om digitaal een afspraak in te plannen.

Wordt dieetadvies vergoed door de zorgverzekeraar?

Dieetadvies wordt vanuit de basisverzekering voor 3 uur vergoed door de zorgverzekeraar. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft dan kan het zijn dat u meer uren vergoed krijgt. Kijk voor meer informatie op vergoedingen

Wat moet ik betalen als de vergoeding van de zorgverzekeraar op is? 

Als de uren die de zorgverzekeraar vergoed op zijn, komen de consulten voor eigen rekening. Voor een vervolgconsult betaald u dan €38.50. Kijk voor meer informatie over de tarieven

Waar moet ik op letten voor ik me aanmeld?

Na het aanmelden kan er direct een intake gepland worden. Het is dan wel goed te weten of u een fysieke afspraak op de praktijk wil maken of dat u een digitale afspraak wilt maken. Als u een afspraak op de praktijk wilt maken kunt u kiezen tussen verschillende locaties. Daarnaast kunt u ook kiezen tussen verschillende zorgverleners.

Hoe bereid ik me voor op de eerste afspraak?

Om u tijdens de afspraak zo goed mogelijk te helpen zijn de onderstaande gegevens van te voren nodig.

- Kopie geldig legitimatiebewijs

- Verwijsbrief (als deze in bezit is)

- Groeigegevens (op te vragen via www.mkib.nl (regio Brabant) of via www.mijnkinddossier.nl (regio Zeeland), of bij het secretariaat van de kinderpoli in het ziekenhuis als uw kind daar onder behandeling is)

- Eetdagboek van 3 dagen via de volgende link 

Bij voorkeur stuurt u deze 4 dagen voor het gesprek naar mij terug per mail. 

Hoe ziet een eerste afspraak eruit?

Voor de eerste afspraak ontvangen we van jullie informatie. Tijdens de eerste afspraak proberen we jullie te leren kennen en wordt er advies gegeven. Natuurlijk heel belangrijk; wat is jullie grootste vraag? De huidige situatie wordt besproken, maar ook hoe de situatie vroeger was. Zo nodig wordt er gewogen en gemeten en de groeicurve wordt doorgenomen. Alles duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Na de eerste afspraak wordt er een verslag gemaakt, waarin een samenvatting van het gesprek staat en een advies gegeven wordt.

Hoe kan ik mijn afspraak verzetten?

Verzetten van de afspraak kunt u op elk tijdstip van de dag doen door in te loggen op de online agenda.

Wanneer kan ik waar terecht?

Op de verschillende locaties kunt u op vaste dagen terecht.

De locatie Bergen op Zoom is op dinsdag geopend, woensdag is de locatie in Hoogerheide open. Donderdag kunt u in Krabbendijke terecht en in Oudenbosch. Vrijdag is de locatie Breda en Kapelle geopend. Videoconsulten zijn op maandag en donderdag te plannen.

Telefonisch is de praktijk de hele werkweek bereikbaar, er bestaat een grote kans dat we de telefoon toch niet aan kunnen nemen, omdat we in gesprek zijn met een andere cliënt. Regel daarom het verzetten van een afspraak snel online