Veel gestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken? Hoe snel kan ik terecht voor een eerste afspraak? Wordt dieetadvies vergoed door de zorgverzekeraar? ...

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken?

Diëtisten zijn direct toegankelijk. U kunt altijd een afspraak maken, ook zonder verwijzing. Dit heeft geen invloed op hoeveel er vergoed wordt. Of u wel of niet verwezen bent door een arts is wel noodzakelijk om door te geven voor de eerste afspraak. 

Wie kunnen er terecht?

Kinderen van 0-18 jaar kunnen terecht voor dieetadvies. Daarnaast ook aanstaande ouders met een kinderwens, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven met vragen over voeding. Meer informatie.

Hoe snel kan ik terecht voor een eerste afspraak?

Voor vragen die niet lang kunnen wachten is er altijd binnen een week ruimte om een consult te plannen (vakantie perioden uitgesloten). De plekken die nog open staan zijn wel vaak onder schooltijd, en mogelijk niet op de locatie van uw voorkeur. Het is wel mogelijk om digitaal een afspraak in te plannen .

Wordt dieetadvies vergoed door de zorgverzekeraar?

Dieetadvies wordt vanuit de basisverzekering voor 3 uur vergoed door de zorgverzekeraar. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft dan kan het zijn dat u meer uren vergoed krijgt. Kijk voor meer informatie op vergoedingen

Wat moet ik betalen als de vergoeding van de zorgverzekeraar op is? 

Als de uren die de zorgverzekeraar vergoed, op zijn, komen de consulten voor eigen rekening. Voor een vervolgconsult betaald u dan €38.50. Kijk voor meer informatie over de tarieven

Hoe bereid ik me voor op de eerste afspraak?

Om u tijdens de afspraak zo goed mogelijk te helpen heb ik onderstaande gegevens van te voren nodig.

- Kopie geldig legitimatiebewijs

- Verwijsbrief (als deze in bezit is)

- Groeigegevens (op te vragen via www.mkib.nl (regio Brabant) of via www.mijnkinddossier.nl (regio Zeeland), of bij het secretariaat van de kinderpoli in het ziekenhuis als uw kind daar onder behandeling is)

- Eetdagboek van 3 dagen via de volgende link 

Bij voorkeur stuurt u deze 4 dagen voor het gesprek naar mij terug per mail. 

Hoe ziet een eerste afspraak eruit?

Voor de eerste afspraak ontvang ik van jullie informatie. Tijdens de eerste afspraak probeer ik jullie te leren kennen en wordt er advies gegeven. Natuurlijk heel belangrijk; wat is jullie grootste vraag? De huidige situatie wordt besproken, maar ook hoe de situatie vroeger was. Zo nodig wordt er gewogen en gemeten en de groeicurve wordt doorgenomen. Alles duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Na de eerste afspraak wordt er een verslag gemaakt, waarin een samenvatting van het gesprek staat en een advies gegeven wordt.

Hoe kan ik mijn afspraak verzetten?

Verzetten van de afspraak kunt u op elk tijdstip van de dag doen door in te loggen op de online agenda.

Wanneer kan ik waar terecht?

Op de verschillende locaties kunt u op vaste dagen terecht. Op maandag zijn er alleen videoconsulten mogelijk. Op dinsdag is de locatie in Bergen op Zoom beschikbaar, woensdag de locatie in Hoogerheide. Donderdag afwisselend videoconsulten en in de middag is de locatie Krabbendijke open, op vrijdagochtend is de locatie in Breda open.

Telefonisch is de praktijk de hele werkweek bereikbaar, er bestaat een grote kans dat ik de telefoon toch niet aan kan nemen, omdat ik in consult met een andere cliënt zit. Regel daarom het verzetten van een afspraak snel online

Mag ik komen als mijn kind verkouden is?

In verband met de huidige maatregelen rondom corona is het helaas niet mogelijk om langs te komen als uw kind verkouden is.