Op reis met Hap en Snap

Methode voor kinderen om meer te leren over gezonde voeding.

Programma voor kinderen met overgewicht

Leren en ontdekken over gezond eten en bewegen! Een programma voor kinderen met overgewicht.

Wie zijn wij:

Kinderfysiotherapeuten van FysioFaster (Mathias, Kitty & Ingrid), Safyr (Kim & Yvonne), Kakelbont (Eta & Yvonne), Fysio Kapelle (Anne & Lisa) en kinderdiëtisten (Els & Marelien) zijn enthousiast begonnen aan een programma voor kinderen met overgewicht. We merken dat deze nauwe samenwerking niet alleen voor ons werkt, maar ook voor kinderen en ouders!

Wat doen wij:

Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een positieve manier leren hoe je gezond kan blijven door veel te bewegen en gezond te eten. Elke week sporten de kinderen in spelvorm bij de kinderfysiotherapeut. Tijdens de spelletjes wordt aandacht besteed aan wat gezond bewegen is, in combinatie met allerlei opdrachten over gezonde voeding. Daarnaast komen ouders en kinderen eens per drie weken bij Els. Hier leren ze elke keer iets nieuws over eten. Hoeveel suikerklontjes drinken we eigenlijk? En hoe stel je nu een gezonde avondmaaltijd samen? Wanneer kun je nu echt zeggen dat je iets niet lust?

Leren over gezonde voeding gaat via de methode van Kinderdieetcreatie. In de video hierboven vind je Hap en Snap, de twee hoofdpersonen op de reis naar een gezond gewicht.. 

Aanmelden