Tarieven en vergoedingenIn 2024 heeft de praktijk contracten met de meeste grote zorgverzekeraars. Dit komt erop neer dat meer dan 95% van de mensen een zorgverzekeraar zal hebben welke gecontracteerd is. Zie hieronder een lijst van alle gecontracteerde zorgverzekeraars.

. Achmeagroep: FBTO, Interpolis, De Friesland, Zilveren Kruis, ZieZo, De christelijke
. VGZ, IZA, UMC, Univé, ZEKUR, VGZ Bewuzt, IZZ
. CZ, OHRA, Nationale-Nederlanden, Just, CZdirect
. Menzis, Anderzorg, HEMA, VinkVink
. DSW, Stad Holland, inTwente
. ONVZ, VvAA
. Zorg en Zekerheid, AZVZ
. ENO, Salland


Dieetkosten worden voor 3 uur vergoed door de basisverzekering. Het kan zijn dat je aanvullend pakket recht geeft op meer uren dieetadvies. Kijk via onderstaande link of dieetadvies ook in jouw aanvullend pakket zit.

Als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar geen contract mee is afgesloten, kan je de kosten zelf declareren bij jouw zorgverzekeraar. Heb je vragen over hoeveel er voor jou vergoed wordt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

* De kosten voor dieetadvies tellen mee voor het eigen risico. Het eigen risico in 2024 is €385,-. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor vragen hierover.
* De rekening van het dieetadvies wordt direct naar de gecontracteerde zorgverzekeraar gestuurd, je hoeft niets zelf te declareren.
* Als je meer dieetadvies nodig hebt dan de zorgverzekeraar vergoed, dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

Tarieven 
(deze gelden als je een zorgverzekeraar hebt waarmee geen contract is afgesloten of als je meer uren diëtetiek hebt opgebruikt dan er vergoed wordt)

Eerste consult (45 minuten consult en Individueel Dieetvoorschrift): €105 

Vervolg consult (15 minuten): €21 
Vervolg consult (30 minuten): €42

Laatste consult (15 minuten consult en eindrapportage): €42 
Laatste consult (30 minuten consult en eindrapportage): €63 

Beeldbel/telefonisch/emailconsult (15 minuten): €21 
Beeldbel/telefonisch consult (30 minuten): €42

Toeslag voor huisbezoeken: €40


* De kosten die in rekening worden gebracht bestaan uit de tijd van het consult plus de uitwerking van het advies (Individueel Dieetvoorschrift). Zie bovenstaande tarieven.
* De uitwerking van het advies (Individueel Dieetvoorschrift) kan bestaan uit een verslag en/of een voorbeeldmenu en/of een berekening van de voeding. Dit hangt af van de situatie.
 

Let op, kun je een gemaakte afspraak niet nakomen? Meld dit dan minimaal 24 uur van te voren, anders worden onderstaande tarieven bij in rekening gebracht. Deze rekening kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

Niet nagekomen afspraak eerste consult: €42
Niet nagekomen afspraak vervolg consult: €21