Tarieven en vergoedingen

Dieetadvies wordt vergoed door de zorgverzekering. Lees hieronder meer.

In 2024 heeft de praktijk contracten met de meeste grote zorgverzekeraars. Dit komt erop neer dat meer dan 95% van de mensen een zorgverzekeraar zal hebben welke gecontracteerd is. Zie hieronder een lijst van alle gecontracteerde zorgverzekeraars.

. Achmeagroep: FBTO, Interpolis, De Friesland, Zilveren Kruis, ZieZo, De christelijke
. VGZ, IZA, UMC, Univé, ZEKUR, VGZ Bewuzt, IZZ
. CZ, OHRA, Nationale-Nederlanden, Just, CZdirect
. Menzis, Anderzorg, HEMA, VinkVink
. DSW, Stad Holland, inTwente
. ONVZ, VvAA
. Zorg en Zekerheid, AZVZ
. ENO, Salland


Dieetkosten worden voor 3 uur vergoed door de basisverzekering. Het kan zijn dat je aanvullend pakket recht geeft op meer uren dieetadvies. Kijk via onderstaande link of dieetadvies ook in jouw aanvullend pakket zit.

Als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar geen contract mee is afgesloten, kan je de kosten zelf declareren bij jouw zorgverzekeraar. Heb je vragen over hoeveel er voor jou vergoed wordt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

* De kosten voor dieetadvies tellen mee voor het eigen risico. Het eigen risico in 2024 is €385,-. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor vragen hierover.
* De rekening van het dieetadvies wordt direct naar de gecontracteerde zorgverzekeraar gestuurd, je hoeft niets zelf te declareren.
* Als je meer dieetadvies nodig hebt dan de zorgverzekeraar vergoed, dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

Tarieven

Deze tarieven gelden als je een zorgverzekeraar hebt waarmee geen contract is afgesloten of als je meer uren diëtetiek hebt opgebruikt dan er vergoed wordt.

Eerste consult

45 minuten

105

Uitgebreid eerste gesprek

  • Inclusief advies
  • Inclusief schriftelijk verslag
  • Zo nodig een voedingsberekening

Vervolg consult

30 minuten

42

Afspraak op de praktijk, telefonisch of digitaal

  • Evaluatie van de adviezen

Vervolg consult

15 minuten

21

Afspraak op de praktijk, telefonisch of digitaal

  • Evaluatie van de adviezen

Eindverslag

per 15 minuten

21

Evaluatie verslag

  • Evaluatie doelen
  • Handig voor betrokken artsen

Toeslag huisbezoek Voor huisbezoeken wordt per afspraak een toeslag gerekend van €40. Voor een huisbezoek is een verwijzing van een arts, waarop de noodzaak van een huisbezoek staat, verplicht.


Let op, kun je een gemaakte afspraak niet nakomen? Meld dit dan minimaal 24 uur van te voren, anders wordt het consult in rekening gebracht. Deze rekening kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.